Sysmex Turkey
Menu

2018 Bilimsel Takvim - Ekim

Erken kanser tedavisinde sentinel lenf nodu biyopsisinin amacı nedir?

En yüksek kan dolaşımına sahip lenf nodlarını tespit etmek

Metastazları barındırmak için en yüksek potansiyele sahip lenf nodlarını tespit etmek

En yüksek kalsiyum konsantrasyonuna sahip lenf nodlarını tespit etmek

Congratulations!

That's the correct answer!

Sorry! That´s not completely correct!

Please try again

Sorry! That's not the correct answer!

Please try again

Notice

Please select at least one answer

Bilimsel arka plan bilgisi

İnsanların kanserden ölmesinin ana sebebi kanser hücrelerinin yayılarak akciğerler ve karaciğer gibi yaşamsal organlarda ikincil tümörler, yani metastazlar oluşturmasıdır. Kanser hücrelerinin sıklıkla kullandığı yollardan biri lenf sistemidir. Meme ve prostat kanseri gibi pek çok kanser türünde, lenf nodları doğal filtrasyon fonksiyonlarından dolayı tipik olarak ikincil tümörlerin oluştuğu ilk bölgelerdir.
Bu nedenle, erken evre kanser tedavilerinin birçoğunda 'sentinel lenf nodu biyopsisi' veya kısa adıyla SLNB’den yararlanılır. Bu yöntem metastaz barındırma potansiyeli en yüksek olan lenf nodlarını tespit eder ve cerrahi ve devamındaki tedaviye ilişkin bilinçli kararlar alınması için kanserin nodal evresinin belirlenmesine yardımcı olur.
Standart SLNB yönteminde sentinel lenf nodu lokalizasyonunda radyoizotoplar kullanılır. Sysmex bunun yerine, güvenli manyetik alanların kullanıldığı etkili bir klinik çözüm olan Sentimag® / MagtraceTM sistemini sunmaktadır. Bu şekilde, iyonizan radyasyonla ilişkili güvenlik, iş akışı ve kullanılabilirlik endişeleri ortadan kaldırılmaktadır.
2012 yılının sonunda piyasaya sürülmesinden bu yana sistem, 30.000’in üzerinde hastayı tedavi etmekte kullanılmış ve nodal kanser evrelemenin vazgeçilmez bir parçası olan sentinel nodu lokalizasyonunda güvenli ve etkili olduğunu doğrulayan sağlam klinik sonuçlar göstermiştir. [1-4]

Referanslar

[1] Alvarado et al. (2017): SentimagIC: A non-inferiority trial comparing superparamagnetic iron oxide with Tc99 and blue dye in the detection of axillary sentinel nodes in patients with early stage breast cancer. Cancer Res. 77(4 suppl): P2-01-11.
[2] Karakatsanis et al. (2016): The Nordic SentiMag trial: a comparison of super paramagnetic iron oxide (SPIO) nanoparticles versus Tc99 and patent blue in the detection of sentinel node (SN) in patients with breast cancer and a meta-analysis of earlier studies. Breast Cancer Res Treat. 157 (2): 281-294.
[3] Teshome et al. (2016): Use of a Magnetic Tracer for Sentinel Lymph Node Detection in Early-Stage Breast Cancer Patients: A Meta-analysis. Ann Surg Oncol. 23 (5): 1508 – 14.
[4] Winter et al. (2017): Magnetic Marking and Intraoperative Detection of Primary Draining Lymph Nodes in High-Risk Prostate Cancer Using Superparamagnetic Iron Oxide Nanoparticles: Additional Diagnostic Value. Molecules. 22(12), 2192.

Endomag® and Sentimag® are registered European Union trademarks of Endomagnetics Ltd. www.endomag.com
Magtrace® is a registered trademark of Endomagnetics Ltd in the United Kingdom www.endomag.com

Copyright © Sysmex Europe SE. All rights reserved.
Bilgi

Ziyaretçilerimize bu internet sitesinin sadece sağlık uzmanları (*) için olduğunu bildirmek isteriz.
Lütfen bir sağlık uzmanı olduğunuzu teyit edin (*)

(*)Sağlık meslek mensubu, tıp, diş hekimliği gibi sağlık alanlarında eğitim almış ve yetkilendirilmiş kişiler ile bu alanda çalışan diğer meslek mensuplarını kapsar.

Bize müsaade.

Bu site yalnızca 'Profesyoneller' içindir. Bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok.